Είναι ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όσοι μαγειρεύουν.
Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Ωστόσο, η ετοιμασία δεν είναι κάτι εύκολο, παρά το γεγονός πως μοιάζει κάτι που δύσκολα κάποιος μπορεί να κάνει λάθος.
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λάσπωμα των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το… κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους. Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι. Ρίξτε όση ποσότητα χρειάζεται για να μην είναι πολύ υγρά.
Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube