Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.
Η αλήθεια είναι πως οι τηγανιτές πατάτες μπορούν να συνοδέψουν τα περισσότερα γεύματα, ενώ παράλληλα μπορούν να… σταθούν και μόνες τους σ’ ένα τραπέζι. Όμως, μπορούν όλοι να φτιάξουν τις ιδανικές τηγανιτές πατάτες. Όχι, αλλά υπάρχει ένα εύκολο κόλπο.
Οι ιδανικές πατάτες για να… πέσουν στο τηγάνι είναι οι πιο ώριμες, μια και θα έχουν λιγότερη υγρασία. Το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε και να μουλιάσουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά.
Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα σκεύος και του ρίχνουμε μία κούπα αλεύρι, ένα υλικό που παίζει σημαντικό ρόλο στις τηγανιτές πατάτες και υπάρχει σε κάθε σπίτι και κάθε κουζίνα. Στην συνέχεια, σκουπίζουμε πολύ καλά τις πατάτες για να φύγει η υγρασία, τις βάζουμε στο αλεύρι και εν συνεχεία τις τηγανίζουμε λίγες λίγες σε καυτό λάδι. Έτσι θα έχουμε τραγανές τηγανιτές πατάτες με υπέροχο χρώμα. Δείτε…
Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube