Όλοι κάνουμε ένα μεγάλο λάθος.
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου, εκεί που υπάρχουν οι θήκες που προορίζονται για την αποθήκευσή τους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη… συνήθεια δεν κάνει καλό.
Όπως αναφέρει η ειδική στην συντήρηση τροφίμων, Βλάτκα Λέικ, οι εναλλαγές στην θερμοκρασία, από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου έχουν ως αποτέλεσμα να χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό κομμάτι.
«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», αναφέρει αρχικά. Και καταλήγει: «To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων». Δείτε…