Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία σας.
Τα αυγά είναι ένα πολύτιμο… κομμάτι στην μαγειρική, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα εδέσματα των περισσότερων παιδιών. Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος να τα μαγειρεύετε σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος για σας και τους δικούς σας ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα βακτήριο το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, ωστόσο, εξουδετερώνεται αν η θερμοκρασία φτάσει σε υψηλά επίπεδα κατά την παρασκευή του αυγού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να μαγειρεύετε πολύ καλά τα αυγά, μέχρι το διάφανο μέρος και ο κρόκος να γίνουν στερεά, ενώ στα φαγητά, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 70ο C.
Αν θέλετε να απολαύσετε το αυγό σας μελάτο ή να βάλετε ωμό αυγό στο φαγητό, τότε καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παστεριωμένο αυτό, μια και έχει ήδη θερμανθεί στο σημείο για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια. Δείτε…