Έχουμε μείνει άφωνοι!
Καλοψημένο κομμάτι εξωτερικά που το βλέπεις και σου τρέχουν τα σαλάκια. Όταν το κόβεις, βλέπεις μέσα την κατακκόκινη ζουμερή σάρκα του. Μόνο που δεν είναι κρέας, αλλά καρπούζι!
Οι μπριζόλες καρπουζιού είναι η νέα τάση για τους vegan και η ιδέα ανήκει στο Νεοϋορκέζικο εστιατόριο Duck’s Eatery.
Όπως αναφέρεται στην περιγραφή είναι καπνιστό ολόκληρο καρπούζι -χωρίς τη φλούδα-, χαραγμένο με τρόπο που θυμίζει αληθινό κρέας. Για να γίνει πιο γευστικό το καλύπτουν με ένα μίγμα από κόλιανδρο, ρίγανη και αλάτι, που δημιουργεί κρούστα όσο καπνίζεται το καρπούζι, με τη διαδικασία καπνίσματος να διαρκεί περίπου μισή μέρα. Στη συνέχεια, το κόβουν σε φέτες, που λόγω του έντονου κόκκινου χρώματος μοιάζουν με rare μπριζόλες και το σερβίρουν με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και τους χυμούς του. Και η τιμή αυτού; $75 το κάθε καρπούζι, που όπως λένε μπορεί να ταΐσει 3-5 άτομα. Δεν τα λες και λίγα βέβαια, δεδομένου ότι πρόκειται απλά για καρπούζι! Όσο για τη γεύση του, περιγράφεται ως καπνιστή, αλμυρή, καυτή και ζουμερή, που όμως σε καμία περίπτωση δεν σε αφήνει να ξεχάσεις ότι πρόκειται για καρπούζι