Στο ερώτημα ποιο είδος ψωμιού είναι το πιο υγιεινό, η απάντηση μιας νέας μικρής ισραηλινής επιστημονικής έρευνας είναι: Εξαρτάται!
Η απάντηση δεν είναι η προφανής, ότι δηλαδή το μαύρο ψωμί είναι καλό και το λευκό κακό, καθώς δεν αντιδρά ο οργανισμός όλων των ανθρώπων με τον ίδιο τρόπο στο κάθε ψωμί.
Οι ερευνητές του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή με 20 υγιείς εθελοντές, προκειμένου να συγκρίνουν τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση του λευκού επεξεργασμένου ψωμιού και του μαύρου (ολικής αλέσεως) ψωμιού με προζύμι.
Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.