Κοτόπουλο: Μην κάνεις ποτέ αυτό το λάθος! Προσοχή στην απόψυξή του…

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο πάγωμα και το ξεπάγωμα ενός κοτόπουλου; Ποτέ μην κάνετε αυτό το λάθος στην απόψυξή του, ακόμα κι όταν πεινάτε πολύ και βιάζεστε να το μαγειρέψετε…

Το κρέας από κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.
Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ΠΟΤΕ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.
Ένας τρίτος τρόπος είναι να το ξεπαγώσει σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Exit mobile version