Μόλις διαβάσετε αυτό το κείμενο, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά το νερό στο οποίο βράζετε τα μακαρόνια…
Και δεν θα το πετάξετε, διότι αυτό θα το χρησιμοποιήσετε ως βάση για να φτιάξετε την απόλυτα δεμένη και με κρεμώδη υφή σάλτα για να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας.
Μην αναρωτιέστε πια γιατί στα εστιατόρια η σάλτσα που σας σερβίρουν με τα μακαρόνια σας έχει κρεμώδη υφή. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο βασικό συστατικό αυτής, το οποίο εσείς πετάτε. Εμπειροι σεφ γνωρίζουν καλά πως το νερό με το οποίο βράζετε τα μακαρόνια, αυτό το… θολό νερό που πετάτε, λόγω της περιεκτικότητάς του σε άμυλο, έχει τη δυνατότητα να δίνει όγκο και υφή στη σάλτσα.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι το νερό να προστεθεί στο τέλος της διαδικασίας της σάλτσας σας και να είναι αρκετά αλατισμένο. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας…