ο ξέρατε ότι η ντομάτα ανήκει από βοτανικής άποψης στα φρούτα και ότι «ανακηρύχθηκε» λαχανικό το 1893; Αν και συνηθίζουμε να την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά ώστε να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή είναι λάθος.
Ο «πρωταγωνιστής» της χωριάτικης σαλάτας, η ζουμερή και γευστική ντομάτα, δεν έχει θέση στο ψυγείο, αλλά διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και δημοσιεύεται περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).
Διαβάστε γιατί: Onmed