Είσαι σίγουρος πως δεν κάνεις αυτά τα λάθη;
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους. Είναι ιδιαίτερα νόστιμα και το θετικό είναι πως η παρασκευή τους είναι εύκολη και άμεση, κάτι που λύνει τα χέρια.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν τα τέλεια μακαρόνια. Μάλιστα, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κάποια λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε.
Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα πέντε πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά το μαγείρεμα των μακαρονιών και καλό θα ήταν να τα αποφύγετε για να απολαύσετε.
Δείτε…
Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube .
Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr .
Διαβάστε επίσης:
Επικό ενοικιαστήριο σε ελληνική πολυκατοικία! «Από 5.380 ευρώ, μόνο 380»! (photo)
Δραματική κατάρρευση λόφου μέτρα δίπλα από πεζοπόρους (video)
Πήγε να τραβήξει το ψάρι που έπιασε αλλά εμφανίστηκε αρκούδα (photos+video)
PHOTO GALLERY 1/5
Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα: Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.
Pixabay
Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.
Pixabay
Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια: Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.
Pixabay
Ανακατέψτε τα μακαρόνια: Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.
Pixabay
Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια: Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.
Pixabay
‹ ›
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!
Κάνε like στη σελίδα μας στο
Ακολούθησε μας στο
Ακολούθησε μας στο
Ακολούθησε μας στο
Κάνε λήψη της εφαρμογής του
Κάνε λήψη της εφαρμογής του