Το μαθηματικό πρόβλημα που έχει μπερδέψει χιλιάδες ανθρώπους – Μπορείς να το λύσεις;

Τάση στο Twitter έγινε ένα μαθηματικό πρόβλημα, που αν και φαίνεται απλό, ωστόσο έχει καταφέρει να μπερδέψει εκατοντάδες ανθρώπους στον κόσμο.

Το απλό πρόβλημα αριθμητικής, μια απλή μαθηματική εξίσωση έχει αφήσει τους χρήστες του Διαδικτύου εντελώς διχασμένους.

Συγκεκριμένα στο Twitter ένας χρήστης ρώτησε: «Εσείς μπορείτε να το λύσετε;» και δίπλα έβαλε και την εξίσωση: “8 ÷ 2(2 + 2) = ;”.«Κάνω την πράξη στην παρένθεση, πολλαπλασιασμό, μετά κάνω τη διαίρεση κι έτσι πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι “1”. Καταλαβαίνω ότι η διαίρεση προφανώς γίνεται πρώτη… γι’ αυτό δεν τα πήγα καλά στα μαθηματικά».

Όμως κανείς από τους χρήστες που είδαν το πρόβλημα δεν μπόρεσε να συμφωνήσει.

Οι μισοί έλεγαν ότι το σωστό αποτέλεσμα είναι “1”, ενώ οι υπόλοιποι έλεγαν ότι η σωστή απάντηση ισούται με “16”.”

«Η σωστή απάντηση είναι 1. Όσοι λένε ότι είναι 16 πρέπει να ξανακάνουν μαθηματικά”.

“Έχω δυο πτυχία στα μαθηματικά” λέει κάποιος άλλος. “Το αποτέλεσμα είναι 1” κατέληξε.

Και ένας άλλος συμφώνησε: “8÷2(2×2) = 8÷2(4) = 8÷8 = 1, το σωστό αποτέλεσμα είναι 1” ανέφερε.Το tweet έγινε viral και μάζεψε πάνω από 20 χιλ. retweet και χιλιάδες like.

“Πρέπει να ακολουθήσεις αυτούς τους κανόνες: 1) Κάνε τις παρενθέσεις, 2) κάνε τις πράξεις από αριστερά στα δεξιά. Αν τα κάνεις αυτά, το αποτέλεσμα είναι 4×4=16” είπε κάποιος άλλος.

“Η σωστή απάντηση είναι 16. Πρέπει να υπολογίσεις από αριστερά προς τα δεξιά, γιατί πολλαπλασιασμός και διαίρεση έχουν την ίδια βαρύτητα. Έτσι κάνει πρώτα το 8/2 και μετά 4(4)=16. Απλά να θυμάστε τον κανόνα: από αριστερά προς τα δεξιά, που είναι ένας κανόνας που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν” ανέφερε κάποιος άλλος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Mirror.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αμερικανική μέθοδος αναφέρει ότι σειρά των πράξεων είναι: παρενθέσεις, δυνάμεις, πολλαπλασιασμός, διαίρεση, πρόσθεση, αφαίρεση.

Αλλά σύμφωνα με τη βρετανική μέθοδο, η σειρά είναι: αγκύλες, δυνάμεις, διαίρεση, πολλαπλασιασμός, πρόσθεση, αφαίρεση.

Exit mobile version