Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι ανατιμήσεις καλά κρατούν σε ψωμί, ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, φέτα και λοιπά γαλακτοκομικά.
Όσον αφορά στο ψωμί, ο κάλος των αρτοποιών προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές, ωστόσο, αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει. «Το βλέπω δύσκολο να φθάσει στα 2 ευρώ η τιμή της φρατζόλας, αλλά μην το θεωρούμε και αδύνατον, διότι σε ανηφόρα βρίσκονται και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και των καυσίμων», είπε ο κ. Βαζάκας, ιδιοκτήτης φούρνου.
Την ίδια ώρα, η τιμή στο αλεύρι έχει αυξηθεί από 7% έως 10%, γεγονός που συμπαρασύρει όλα τα αρτοσκευάσματα. «Το σακί το αλεύρι το παίρναμε πριν ενάμισι χρόνο από 10 έως 11 ευρώ, ενώ σήμερα να το παίρνουμε 20 με 22 ευρώ» ανέφερε ο αρτοποιός κάνοντας λόγο για διπλάσιο κόστος.
Οι αυξήσεις στο ψωμί το 2023
Παράλληλα, οι τιμές τόσο στο ψωμί όσο και στα δημητριακά αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,6%, ενώ είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9,5%, του Μαΐου κατά 11,1%, του Απριλίου κατά 13,8%, του Μαρτίου κατά 0,4% και του Φεβρουαρίου κατά 16,8%.
Από την πλευρά τους, οι αρτοποιοί προσπαθούν να απορροφήσουν το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022. «Αν δεν είχαμε απορροφήσει το κόστος θα είχε φτάσει να πουλιέται πανάκριβο το ψωμί» είπε ο κ. Βαζάκας.
Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.
Πηγή φωτογραφίας – depositphotos.com
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!