Μια πολύ πρωτότυπη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
4 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
μισό κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουταλάκια baking powder
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα καρότα
1/2 φλυτζάνι ινδοκάρυδο
5 φέτες ανανά κονσέρβας (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Για το γλάσο:
1 τυρί κρέμα φιλαδέλφια
μισό βούτυρο ανάλατο
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
μισό φλυτζανάκι χυμό πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κέικ καρότου:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το 1 φλυτζ ζάχαρη, το 1 φλυτζανι ηλιέλαιο, 1 φακελάκι βανίλια, 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη, μισό κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη, 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ, 3 κουταλάκια baking powder, 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τελευταία προσθέτουμε 2½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα καρότα, 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο, 5 φέτες ανανά κονσέρβας (κομμένες σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC για 45 λεπτά περίπου.
Για το γλάσο:
Βάζουμε 1 τυρί κρέμα φιλαδέλφια, μισό βούτυρο ανάλατο, 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη, μισό φλυτζανάκι χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ενωθούν
τα υλικά και να γίνει κρέμα. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
Καλή σας όρεξη!
Δείτε τη gallery: