Ψωμί με ανθρακούχο νερό; Θα το φτιάξετε και θα πάθετε πλάκα

Ψωμί με ανθρακούχο νερό; Θα το φτιάξετε και θα πάθετε πλάκα

Το ψήσιμο του ψωμιού είναι εύκολο!

Αν έχετε στο σπίτι ΑΛΕΥΡΙ, ΑΥΓΟ, ΑΛΑΤΙ και ανθρακούχο νερό, είστε έτοιμοι να το φτιάξετε.

Συνταγή μαγειρικής και υλικά

  • Κοσκινίζουμε 650 γραμμάρια αλεύρι σε ένα σουρωτήρι.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε 7 γρ μαγιά ξερή.
  • Ρίχνουμε 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε βαθουλώματα στο αλεύρι.
  • Προοσθέτουμε 500 ml ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέστε άλλα 150 γρ αλεύρι.
  • Απλώστε στο τραπέζι που θα ζυμώσετε φυτικό λάδι.
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία.
  • Βάζετε στο μπολ που θα τοποθετήσετε τη ζύμη σας φυτικό λάδι.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
  • Αλείφουμε τα ταψιά ψησίματος με φυτικό λάδι.
  • Οταν η ζύμη σας φουσκώσει τη ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.
  • Τυλίξτε τα σε μια μπάλα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Ρίχνετε στο τραπέζι με φυτικό λάδι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη όπως φαίνεται στο βίντεο.
  • Τυλίξτε σε ένα σωλήνα.
  • Στερεώστε τις άκρες.
  • Τοποθετούμε σε ταψί.
  • Λιπάνετε το τραπέζι με φυτικό λάδι.
  • Φτιάχνουμε το δεύτερο ψωμί μας.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Απλώστε στην επιφάνεια νερό.
  • Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά.