Μια υπέροχη συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα. Είναι εύκολη και αρκετά γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη!
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο νερό 300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες 50γρ. μαργαρίνη και λίγη επιπλέον για να αλείψουμε το ταψί και το φύλλο από πάνω
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάει σε όλη την κρέμα.
Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 30*40, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα, αλλά προσέχουμε να μην την απλώσουμε έως την άκρη του φύλλου. Μόλις την απλώσουμε διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου και βάζουμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω. Κλείνουμε σαν φάκελο και αλείφουμε λίγο μαργαρίνη από πάνω για να ροδίσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.
Σερβίρουμε ζεστή με άχνη και κανέλα!