Φρένο και… αίμα στα Χανιά για Αιγινιακό

Πλήρωσε τις απουσίες και το ροτέισον η ομάδα της Πιερίας, που είδε το αήττητο σερί 17 (!) αγώνων να σπάει στην Κρήτη, χάνοντας 2-0 χάρη σε γκολ των Παγώνη-Πάγκαλου.

Από τις 22 Δεκεμβρίου, στο φινάλε του α΄ γύρου στην Καβάλα (1-0 από την τοπική ομάδα που έπεσε) είχε να ηττηθεί ο Αιγινιακός. Περίπου τέσσερις μήνες δηλαδή και 17 αγώνες πρωταθλήματος, όλο το δεύτερο γύρο (13 ματς) και στα τέσσερα πρώτα των πλέι οφ. Η ομάδα της Πιερίας έχασε 1-0 στα Χανιά από την τοπική ομάδα, χάρη σε γκολ των Παγώνη-Πάγκαλου, μένοντας για τρίτη αγωνιστική χωρίς νίκη (προηγήθηκαν οι ισοπαλίες με Ψαχνά για Ηρακλή) και πλέον θα παίξει τα… ρέστα της την επόμενη αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό Βόλου εντός την Τετάρτη. Για την ομάδα του Κώστα Νικολαϊδη βέβαια υπήρχαν πολλές βασικές απουσίες (αναγκαστικές αλλαγές αλλά και ανάσες για αποφόρτιση και φρεσκάδα στη συνέχεια), την ώρα που οι Κρητικοί του Μουράτ Σεροπιάν έπιασαν καλή απόδοση, δημιούργησαν ευκαιρίες και πλησίασαν τον Αιγινιακό στον ένα βαθμό.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 12΄, όταν η κεφαλιά του Μανωλά πέρασε άουτ και στο 24΄ ο Βασιλόγιαννης σούταρε επίσης λίγο άουτ. Στο 40΄ ο Μαραγκουδάκης αδράνησε από καλή θέση και στο 45΄ ο Γεωργίου έσωσε στη γραμμή τη σέντρα-σουτ του Βασιλόγιαννη, ενώ στο 46΄ ο Γκούμας σούταρε λίγο άουτ. Στο 55΄ μετά από ωραία πάσα του Βασιλόγιαννη ο Τάσος Παγώνης με διαγώνιο «κεραυνό» από πλάγια δεξιά άνοιξε το σκορ για τα Χανιά (1-0). Στο 62΄ η προσπάθεια του Βασιλόγιαννη βρήκε το δοκάρι και πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά, ο Πάγκαλος έκανε το γύρισμα και ο Μαραγκουδάκης εξ’ επαφής έχασε το… άχαστο (σουτ άουτ). Στο 68΄ η προσπάθεια του Ζούρκου ήταν ανεπιτυχής, όπως και στο 71΄ του Μπελόν και στο 81΄ η νίκη για τους νησιώτες «κλείδωσε», όταν ο Πάγκαλος πέτυχε το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή (ασίστ ο Μαραγκουδάκης). Λίγο νωρίτερα, στο 77΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ των νικητών για χέρι του σκόρερ Πάγκαλου. Διαιτητής ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας).
Λιόλιος: «Στο πρόγραμμα και η ήττα»
Μετά το παιχνίδι, ο στόπερ του Αιγινιακού, Βασίλης Λιόλιος, υποστήριξε στην κάμερα του OTE TV: «Και η ήττα είναι στο πρόγραμμα, έστω αν δεν είχαμε χάσει για τέσσερις μήνες. Ήρθαμε με αλλαγές στην Κρήτη, αλλά όλοι αξίζουμε το ίδιο. Κάνουμε ίδια δουλειά. Δεν ήμασταν καλοί, δίκαια νίκησαν τα Χανιά».
Πάγκαλος: «Πιο εύκολα…»
Από πλευράς Χανίων, ο αρχηγός, σκόρερ και εκ των διακριθέντων, Ντίνος Πάγκαλος, υποστήριξε: «Αποδείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι θα κυνηγήσουμε την άνοδο. Κερδίσαμε πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε. Πήρε για τα καλά… φωτιά ο όμιλος αυτός. Έτσι πιστεύω ότι θα πάνε μέχρι τέλους τα πλέι οφ».
ΧΑΝΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Χατζησαΐας, Μανωλάς, Πυθαρούλης, Πότσι, Γκούμας, Βασιλόγιαννης (85΄ Λουκίνας), Μαραγκουδάκης (90΄ Βαλλιάνος), Κονσταντίνοφ (68΄ Τσάτσος), Πάγκαλος.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Κωνσταντινίδης, Γεωργίου, Καρλάο, Δήμου, Χατζής (39΄ Ζούρκος), Λαζαρίδης, Μπελόν, Δεμηρτζόγλου (60΄ Μανζάνο), Πέντα (88΄ Λιόλιος), Γκέσιος.

Exit mobile version