Το φαγητό του Σαββάτου: Αρωματικό χοιρινό στη γάστρα

Σιγοψημένο χοιρινό με άρωμα δεντρολίβανου…. Θα χρειαστείτε: 1 κιλό χοιρινό1 κρεμμύδι1 ποτήρι λευκό κρασί1 κουταλιά κόλιανδροφρέσκο δεντρολίβανοελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρείς και ρίχνεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει σβήνεις με το κρασί και ξαναβάζεις στην κατσαρόλα το κρέας. Προσθέτεις λίγο νερό, τα μυρωδικά […]

Το φαγητό του Σαββάτου: Αρωματικό χοιρινό στη γάστρα

Σιγοψημένο χοιρινό με άρωμα δεντρολίβανου….

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά κόλιανδρο
φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρείς και ρίχνεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει σβήνεις με το κρασί και ξαναβάζεις στην κατσαρόλα το κρέας. Προσθέτεις λίγο νερό, τα μυρωδικά και αλάτι και το μεταφέρεις σε μία γάστρα. Ψήνεις για 2 ώρες στους 160 βαθμούς. Μπορείς να το συνοδέψεις με ψητές πατάτες ή με ρύζι και λαχανικά.

Πηγή: enallaxnews.gr

Exit mobile version