Σολομωνίδης: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Καστοριάς!

Ο επιθετικός των «γουναράδων» μιλά στο dokari.gr για τις δυο σερί ήττες, τον «τελικό» με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και δίνει το σύνθημα σωτηρίας «Όχι άλλα δώρα και στο τέλος θα χαμογελάσουμε».

Οι δυο απανωτές ήττες από Καμπανιακό (εντός) και Λάρισα (εκτός) «πλήγωσαν» την Καστοριά, έστω αν ήρθαν σε διαφορετικές συνθήκες. Η ομάδα του Ανδρέα Λέτσιου τέσσερις στροφές πριν το φινάλε υποχώρησε στο 7ο σκαλί και έχει μόνο δυο βαθμούς παραπάνω, που δεν θεωρείται… μαξιλάρι ασφαλείας, από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο 22χρονος επιθετικός των «γουναράδων», Κυριάκος Σολομωνίδης, που παλιότερα αγωνίστηκε ακόμα σε Αγροτικό Αστέρα και Ζάκυνθο, κατέθεσε τις απόψεις του στο dokari.gr: «Οι δυο ήττες αυτές μας προβλημάτισαν και πλήγωσαν τον εγωισμό μας. Το αν μας πείσμωσαν κιόλας θα φανεί στην πράξη, στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ειδικά με τον Καμπανιακό κλοτσήσαμε τεράστια ευκαιρία για να ξεφύγουμε αρκετά από τη ζώνη. Εκείνη η ήττα μας πόνεσε περισσότερο. Στη Λάρισα κάναμε ίσως το καλύτερό μας παιχνίδι εκτός έδρας και μπορούσαμε να πάρουμε έστω την ισοπαλία, χάνοντας ευκαιρίες σε κομβικά σημεία του ματς. Αυτά όμως πέρασαν και τα αφήνουμε πίσω. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε. Όχι άλλα… δώρα και η Καστοριά δεν πρόκειται να πέσει. Όλοι ξέρουμε τις ευθύνες μας ατομικά και ομαδικά και θα τα δώσουμε όλα για να «κλείσει» με αίσιο τρόπο αυτή η… περιπέτεια. Δεν παραγνωρίζουμε ότι παίζουμε σε μια από τις ιστορικότερες επαρχιακές ομάδες της χώρας και είμαστε υποχρεωμένοι να μην καταθέτουμε ποτέ τα όπλα».
«Δε μας κλόνισαν οι αποτυχίες, φαβορί εμείς με Οικονόμο!»
Για να συνεχίσει ο Σολομωνίδης: «Την Κυριακή στην έδρα μας μας περιμένει ένας «τελικός», ένα παιχνίδι πρόκληση με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Διαθέτουμε καλό υλικό και έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία… αποδείξεων, πρώτα στους εαυτούς μας. Διψάμε γι’ αυτή τη νίκη, το ματς είναι ορόσημο όσο βαδίζουμε στην τελική ευθεία. Έχουμε μεγάλο κίνητρο, παίζουμε εντός και μας απασχολεί μόνο η νίκη, θα ήταν ανεπίτρεπτο να μας χαροποιούσε ακόμα και ενδεχόμενη ισοπαλία. Δε θα ήθελα να σταθώ στη βαριά ήττα του πρώτου γύρου εκεί, δεν υπάρχει σύγκριση, ούτε θέλουμε ρεβάνς. Οι συγκυρίες και οι συνθήκες είναι τώρα διαφορετικές και καλύτερες για την Καστοριά. Τότε ήμασταν σε τραγική κατάσταση ψυχολογικά, οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά, αφού στην Τσαριτσάνη ήμασταν μόνο 13 παίκτες. Το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στη σωτηρία και δε φοβάμαι να αποδεχτώ το ρόλο του φαβορί, παρότι είμαστε 7οι και οι αντίπαλοι 2οι. Στην έδρα μας σε τέτοιες περιπτώσεις και πλην λίγων εξαιρέσεων, εμείς έχουμε το αβαντάζ. Πιστεύω ότι θα το δείξουμε και στο γήπεδο, αν και τέτοια ματς κρίνονται συχνά στις λεπτομέρειες. Χρειάζεται συγκέντρωση, πειθαρχία και να οπλιστούμε με υπομονή και πίστη μέχρι τέλους. Ξέρουμε τις αρετές και τις ικανότητές μας και δεν κλονίστηκε η ηρεμία μας από τις τελευταίες αποτυχίες».
«Θα θυμηθούμε τι αξίζουμε»
Ακολούθως, ο νεαρός φορ πρόσθεσε: «Όσο η σωτηρία είναι στα πόδια μας, είμαστε δηλαδή πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, δεν έχουμε καμία αποτυχία να φοβηθούμε. Δεν κάναμε κοιλιά, δεν ήρθε κάποιο ντεφορμάρισμα. Απλώς έγιναν λάθη απ’ όλους σε κομβικά σημεία. Τα αφήσαμε πίσω και ενωμένοι πάμε να πετύχουμε το στόχο. Το άγχος είναι δημιουργικό και είναι ευχής έργον να υπάρχει, ώστε να έχουμε βλέψεις και να μη χαλαρώνουμε. Πρέπει να το διαχειριζόμαστε σωστά. Είμαστε καλή ομάδα και δεν στεκόμαστε σε καλό ή κακό πρόγραμμα, αυτά είναι θεωρητικά. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ξανά ότι αξίζουμε, να… θυμηθούμε τον καλό εαυτό μας. Μακάρι να εξασφαλιστούμε το ταχύτερο δυνατό».
«Ας έρθουν όποιοι θέλουν!»
Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Σολομωνίδης πρόσθεσε: «Προσωπικά δε μ’ αρέσει να λαϊκίζω και να απευθύνω προσκλήσεις στον κόσμο για το γήπεδο. Όσοι θέλουν, μπορούν να εκτιμήσουν την προσπάθειά μας και να κατανοήσουν ότι είναι προτιμότερο να μην είμαστε μόνοι. Από μόνοι τους πρέπει να αντιληφθούν ότι η φωνή τους δεν περισσεύει. Λίγοι μπορούν να καταλάβουν σε τι δύσκολες συνθήκες επιβιώσαμε και είμαστε… εδώ! Το νέο διοικητικό καθεστώς μας δικαιώνει και δουλεύουμε απερίσπαστοι. Ελπίζω οι υγιείς φίλαθλοι της ομάδας να μας δίνουν ώθηση, αυτή την Κυριακή θα είναι ακόμα πιο απαραίτητη. Ακόμα όμως και να παίξουμε μπροστά σε… φίλους και συγγενείς, εμείς καλούμαστε να σώσουμε την ομάδα από τα χειρότερα. Όσο για μένα, δέθηκα με την Καστοριά και τουλάχιστον για τον επόμενο ένα μήνα δε σκέφτομαι τίποτα εκτός από αυτή. Θέλω να κάνω σταθερά βήματα μπροστά και μακάρι να αξιωθώ να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο, γιατί όχι και με την Καστοριά».
Στα αγωνιστικά, ο Λέτσιος ποντάρει στην επάνοδο των Αλεξανδρίδη και Μαντζάνα από τιμωρία, ενώ αμφίβολος είναι ο Ποπζαφίροφ (δύσκολα θα προλάβει).

Exit mobile version