Σημαντική νίκη για Χανιά

Σημαντική νίκη με 2-1 του ΑΟ Χανίων, επί της Παναχαϊκής, για το πρωτάθλημα της FootballLeague. Οι Χανιώτες με τους τρείς βαθμούς βρέθηκαν στην τρίτη θέση.

Το παιχνίδι, έγινε στο γήπεδο του Μάλεμε. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, καθώς έπαιζαν η δεύτερη Παναχαϊκή και τα Χανιά της 5ης θέσης. Αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες. Ενώ άλλο στοιχείο του αγώνα, τα πολλά φάουλ και από τις δύο πλευρές που ενίοτε ήταν σκληρά.

Το παιχνίδι έγειρε υπέρ των Κρητικών, όταν αποχώρησε για την Παναχαϊκή, λόγω τραυματισμού, ο Ντα Κόστα. Η Παναχαϊκή, εκείνη την στιγμή είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεζε για την ισοφάριση. Με την αποχώρηση του έμπειρου μέσου, η πατρινή ομάδα «κόπηκε» στην μέση.

Το 1-0 ήρθε στο 18 με τον Καραγιάννη, να εκτελεί φάουλ, ο Κρητικός με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο πριν το ημίχρονο, μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή, να ισοφαρίσει. Ο Κωστουλας πλασάρει και αποκρούει ο Σικαλιάς. Στην επαναφορά ο Χαρτσίας σουτάρει εκ νέου, αλλά και πάλι ο Σικαλιάς σώζει την ομάδα του, από βέβαιη παραβίαση.

Το κρίσιμο σημείο

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Παναχαϊκή, μπήκε αποφασισμένη να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στα πρώτα λεπτά έδειξε τις προθέσεις της, με ευκαιρία του Αναστασόπουλου, στο 48. Στην επόμενη φάση, τραυματίστηκε ο Ντα Κόστα. Ήταν το σημείο που κρίθηκε το παιχνίδι. Ενώ η Παναχαϊκή, είχε τον έλεγχο, με την αποχώρηση του Ντα Κόστα, μπήκε «φρένο» στο ρυθμό που είχαν οι Πατρινοί.

Τα Χανιά έχασαν καλή ευκαιρία στο 59′, με τον Οικονομόπουλο να δοκιμάζει σουτ από μακριά και ο Μπαλασάκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι , στο 70΄σφράγισαν την νίκη καθώς πέτυχαν δεύτερο γκολ . Ο Καραγιάννης με ωραία ενεργεία συγκλίνει προς τα μέσα, δεν πάει κανείς πάνω του και με πολύ ωραίο σουτ νικάει τον Μπαλασάκη .

Στα τελευταία λεπτά, οι Πατρινοί πίεσαν ασφυκτικά. Στο 84 σημαντική ευκαιρία για τη Παναχαϊκή να μειώσει σε 2-1. Ο Μπαλού, από κοντά πλασάρει αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ . Στο 90′ ο Ζλατκόφσκι με ωραίο σουτ στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σικαλιά. Στις καθυστερήσεις ο Πατινιώτης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζλατκόφσκι και μειώνει σε 2-1. Χρόνος για αντίδραση δεν υπήρξε καθώς ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φόρα.

ΧΑΝΙΑ (Μάρκος Στεφανίδης): Σικαλιάς, Παγώνης, Γκοτοβός, Κοντέων, Μανωλάς, Γκούμας, Σιλιγαρδάκης, Καραγιάννης (86′ Μαρτσάκης), Καραλής (46′ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός (81′ Ευαγγέλου)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Χαρτσιάς (88’Χούσα), Άλμπι, Τσώνης, Ασίγκμπα, Μπαλού, Αναστασόπουλος, Ντα Κόστα (50′ Ζλατκόφσκι), Στεργιάδης, Κωστούλας (68′ Μασούρας), Πατινιώτης

Exit mobile version