Παίζουμε με τα γκολ στο Europa League

Δεν μας πήγε το Τσάμπιονς Λιγκ, ελπίζουμε σε καλύτερη βραδιά στο Γιουρόπα Λιγκ. 2 παιχνίδια και παίζουμε με τα γκολ.

Βιγιαρεάλ – Σάλτσμπουργκ

Σχετικά εύκολα ήρθε η πρόκριση για την Βιγιαρεάλ από την φάση των ομίλων όπου και τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από την Γκλάντμπαχ. Στον τελευταίο της αγώνα για το πρωτάθλημα Ισπανίας, γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Βαγιεκάνο με 2-0, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε καθόλου καλή απόδοση και όπου κυρίως επιθετικά δεν απείλησε καθόλου. Τελευταίο παιχνίδι που η Βιγιαρεάλ που δεν είχε σκοράρει ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου απέναντι στην Ρεάλ Μαδριτής και από τότε μετρούσε 28 σερί αγώνες που πετύχαινε τουλάχιστον ένα γκολ. Σημαντική η απουσία του Μπρούνο Σοριάνο που θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου τρεις μήνες ενώ θα απουσιάσουν από το σημερινό παιχνίδι και οι Μαρίν και Τζόκιτς. Στον πάγκο έμεινε στο παιχνίδι με την Βαγιεκάνο ο επιθετικός Ούτσε αλλά έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό και θα αγωνιστεί κανονικά.

Απουσίες: Τζόκιτς (Α, 0/0), Μαρίν (Α, 4/0), Σοριάνο (Μ, 8/2)

Ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου της ήταν η Σάλτσμπουργκ και πήρε την πρόκριση τερματίζοντας στην 1η θέση. Εντυπωσιακή η πορεία της, είχε απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία ενώ κατάφερε να σκοράρει 21 γκολ. Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου και επικράτησε εύκολα εκτός έδρας επί της Νόισταντ. Παίζει σχεδόν χωρίς αντίπαλο και οδεύει ολοταχώς για ακόμη έναν τίτλο, με την διαφορά από τον δεύτερη Βολφσμπέργκερ να βρίσκεται ήδη στους οχτώ βαθμούς. Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρχε στο μεταγραφικό παζάρι στην Σάλτσμπουργκ. Αποχώρησαν οι βασικοί Άλαν και Καμπλ αλλά αποκτήθηκε ο πολύ καλός επιθετικός Τζούρισιν από την Στουρμ Γκρατς. Στα αγωνιστικά νέα, ο προπονητής Χούτερ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς οι Σόρενσεν και Μιναμίνο που θα απουσιάσουν δεν λογίζονται ως βασικοί.

Απουσίες: Σόρενσεν (Α, 0/0), Μιναμίνο (Μ, 0/0)

Εκτίμηση: Δύο πολύ επιθετικές ομάδες συγκρούονται στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και παρά την σημαντικότητα του αγώνα, δεν αποκλείεται να δούμε αρκετά γκολ. Χαμηλές οι αποδόσεις σε goal-goal και Over 2,5, αρκετά πιθανός και σε σαφώς καλύτερα απόδοση ο συνδυασμός τους (1.90).

Τορίνο – Μπιλμπάο

Το κοντέρ με το αήττητο της Τορίνο συνεχίζει να γράφει, φτάνοντας αισίως στις 10 αγωνιστικές στους αγώνες του Καμπιονάτο. Πάντως με το εντός έδρας 1-1 με την Κάλιαρι, έλαβε τέλος ένα σερί τεσσάρων νικών, σε ένα παιχνίδι φαινομενικά στα μέτρα της. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 34′, όμως έφερε στην επόμενη φάση κιόλας το ματς στα ίσα με τον Ελ Καντουρί. Πρόκληση αποτελεί η πορεία της στην Ευρώπη, αφού είχε αρκετά χρόνια να διακριθεί και η κλήρωση την έφερε αντίπαλο με την Ισπανική Μπιλμπάο. Στην φάση των ομίλων δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα για την πρόκριση, περνώντας ως δεύτερη πίσω από την Κλαμπ Μπριζ και μπροστά από Κοπεγχάγη και Ελσίνκι. O προπονητής της «γκρανάτα» Τζιαμπιέρο Βεντούρα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους του παίκτες στην διάθεση του, αφού και ο μπακ Μπρούνο Πέρες δείχνει να ξεπερνά τις ενοχλήσεις του.

Απουσίες: –

Εκτός από το πρωτάθλημα, η Μπιλμπάο τα καταφέρνει μια χαρά, αφού στο κύπελλο Ισπανίας βρίσκεται στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ στην Ευρώπη τερμάτισε τρίτη στον όμιλο του Champions League για να συνεχίσει πλέον στο Europa League. Είχε μαζί της τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Πόρτο και Μπάτε Μπόρισοφ, καταφέρνοντας να περάσει μόνο τους Λευκορώσους. Στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι απέναντι στην Γρανάδα έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας και διατηρεί τις χαμηλές πτήσεις στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπου είναι μόλις στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Για το ματς στο Τορίνο δεν υπολογίζεται ο πρώτος σκόρερ της Αντούριθ, που έμεινε πίσω, όπως και ο μπακ Μπαλενσιάγα, ο αμυντικός μέσος Ιτουράσμε και ο μέσος Σουσαέτα.

Απουσίες: Μπαλενσιάγα (Α, 6/0, Ιτουράσπε (Μ, 5/0), Σουσαέτα (Μ, 6/1), Αντούριθ (Ε, 5/1)

Εκτίμηση: Μόνο εύκολο δεν έχουν το γκολ οι δύο ομάδες και θα προσπαθήσει η μία να διαβάσει το παιχνίδι της άλλης, ειδικά στο πρώτο χρονικό διάστημα του ματς. Πολύ πιθανό το under 2.5.

Και μην ξεχνάτε ό,τι, στο Foxbet θα βρείτε καθημερινές αναλύσεις και προγνωστικά για το stoixhma από 21 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Αργεντινή και όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Exit mobile version