Κοτόπουλο με μανιτάρια και μαυροδάφνη

Η πιο νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά:

3 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλο με δέρμα κομμένα στα 2
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
150 γρ. μαυροδάφνη
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
2 κ.σ. λεπτοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα πλατύ και βαρύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο σε 2 δόσεις μέχρι να πάρουν τα στήθη καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και τα κρατάμε ζεστά.
Αφαιρούμε όλο το λίπος εκτός από 1 κ.σ. από το τηγάνι και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.

Διαβάστε περισσότερα:

Exit mobile version