Καβάλα: «Αντίο» από Άρτσε-Σουαϊμπ

Αποχώρησαν από τους «Αργοναύτες» ο Μεξικανός μέσος και ο Γκανέζος επιθετικός, ανεξάρτητα με την κατηγορία συμμετοχής. Πιο πιθανό σενάριο η Γ΄ Εθνική, με τον Ερασιτέχνη να αναλαμβάνει διακριτικά και… υπόγεια δράση και να αναζητά προπονητή και παίκτες (αν και υπάρχει κινητικότητα και στα διοικητικά).

Αρκετοί παίκτες θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι που έρχεται από την Καβάλα, είτε μείνει στη Football League από το… παράθυρο (αν περάσει η αλλαγή προκήρυξης για την οποία παλεύει καθημερινά στην Αθήνα ο Βλάσης Τσάκας, που όμως αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα όπως και να έχει), είτε πέσει οριστικά στη Γ΄ Εθνική (δείχνει και το επικρατέστερο σενάριο). Ήδη γίνεται η αρχή στις… διαρροές του ρόστερ, με τους ξένους, Πέδρο Άρτσε (φωτο) και Ρασίντ Σουαϊμπ. Ο Μεξικανός μέσος, με θητεία ακόμα στα Γιαννιτσά, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, ενώ ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Γκανέζο επιθετικό, που ήρθε με περγαμηνές το φθινόπωρο, απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής το χειμώνα, αλλά περιορίστηκε σε λίγες και… απαρατήρητες συμμετοχές ως αλλαγή. Οι δυο παίκτες έφυγαν… άνευ επιστροφής από την Καβάλα, ενώ τις επόμενες μέρες θα φύγουν και άλλοι από τους «Αργοναύτες».
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, με μπροστάρη τον πρόεδρο Ντίνο Κανάκη και τον αντιπρόεδρο Ξενοφώντα Κροκίδη, ξεκινούν υπόγειες διεργασίες, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Είτε για να βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει το «κουμάντο» στη Γ΄ Εθνική, είτε να προκύψει διοικούσα επιτροπή, με 6-7 επιχειρηματίες που θα χρηματοδοτούν από κοινού τις προσπάθειες, στο μοντέλο δηλαδή περίπου του φετινού Πανσερραϊκού. Ο προπονητής θα προέρχεται πιθανότατα από το νομό, θα έχει γνώση της κατηγορίας και της τοπικής αγοράς, ενώ με παρόμοιο προφίλ φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι.
Όσο για τους παίκτες, ελάχιστοι φαίνεται πως θα παραμείνουν και θα δομηθεί ένα οικονομικό ρόστερ, με γηγενείς παίκτες, λίγους έμπειρους, αλλά με στόχο τον πρωταθλητισμό. Αξιοποιώντας κυρίως παίκτες από τις τέσσερις ομάδες του νομού στη Γ΄ Εθνική (Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Ακροποτάμου, Ορφέας Ελευθερούπολης και Βυζάντιο Κοκκινοχώματος), οι οποίοι θα συνδυάζουν ταλέντο, ποιότητα και γνώση της κατηγορίας, ενώ κάποιοι από τους στόχους των «γαλάζιων» φαίνεται πως έχουν φορέσει και παλιότερα το… καραβάκι στο στήθος.

Exit mobile version