Απόλλων 1926: Στο συμβούλιο και οι Ζώης-Φωτιάδης

Διοικητικές ενισχύσεις στους Ποντίους με δυο επίλεκτα μέλη της κοκκινόμαυρης οικογένειας. Μόνη απουσία με Γάζωρο ο Λιόνης, τέσσερις επιστροφές για Αλεξίου.

Η εξωαγωνιστική θωράκιση ενόψει της νέας σεζόν δείχνει τη δεδομένη στιγμή το βασικό μέλημα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ήδη ανήμερα της 25ης Μαρτίου η διοίκηση των Ποντίων ανακοίνωσε την είσοδο του Κώστα Ζώη στο δ.σ. Πρόκειται για το συνδετικό κρίκο της ΠΑΕ με το ποντιακό στοιχείο, καθώς έχει αρκετές διασυνδέσεις και θα αναλάβει επαφές, εκδηλώσεις κ.α. Ο Ζώης είναι πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, ενώ στο παρελθόν διατέλεσε πρόεδρος στο «ΤΑΓΜΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ».
Παράλληλα, πολύ κοντά σε συμφωνία για την εμπλοκή του στα κοινά της ΠΑΕ είναι και ο Μιχάλης Φωτιάδης (φωτό επάνω), κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τυπικά και επίσημα της επόμενες μέρες, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ή κώλυμα. Ο Φωτιάδης (ιδιοκτήτης σχολής οδηγών) είναι από τα ιδρυτικά στελέχη στη «ΘΥΡΑ 2 ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ» και ενεργό μέλος στον Όμιλο Φίλων Απόλλωνα Πόντου και το ακριβές του πόστο δεν ξεκαθάρισε (θα έχει δεδομένα άμεση επαφή με τον κόσμο και τους συνδέσμους).
Οι εκδηλώσεις, οι εργασίες και η… Τραμπζονσπόρ
Εξάλλου, οι «ροσονέρι» έχουν να… παινευτούν και για την ανιδιοτελή αγάπη του κόσμου τους, και ειδικά τη… στρατιά εθελοντών (μέλη και του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου), με την επονομασία «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ». Περίπου 20-25 άτομα άφησαν στην άκρη για λίγο τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, κάνοντας αφιλοκερδώς βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της Καλαμαριάς. Ήδη βάφτηκαν πάγκοι, κάγκελα (σε θύρες 3 και 4), έγιναν εργασίες στη φυσούνα, καθαρίστηκε η τάφρος ανάμεσα σε κερκίδα και αγωνιστικό χώρο (είχε κομμένα και φθαρμένα καλώδια), αλλά και τα δημοσιογραφικά θεωρεία (καθαρισμός και βαφή), όπως και τα μπουθ για τηλεοπτικές κάμερες. Επίσης, μπήκε κεραία για δωρεάν ίντερνετ (WIFI) στα δημοσιογραφικά, τοποθετήθηκαν πλακάκια στην είσοδο, ενώ αν βρεθεί κονδύλι θα μπουν γραφεία-έδρανα, στο πρότυπο του Καυτανζογλείου, στην αίθουσα Τύπου για τη διευκόλυνση των ΜΜΕ.
Στην είσοδο της Θύρας 3 δεσπόζουν πια ένα πανό με το σήμα του Απόλλωνα, άλλο ένα με το έμβλημα του Πόντου (μονοκέφαλος αετός), ένα πανό με την Τραπεζούντα, ο χάρτης του Πόντου, αλλά και ένα μωσαϊκό με την ενδεκάδα του 1958, που βγήκε τέταρτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επίσης, στη Θύρα 2 οι οργανωμένοι άφησαν το στίγμα τους με σπρέι και γκράφιτι.
Ταυτόχρονα, το Σάββατο στο ματς με τον Γάζωρο στο γήπεδο θα υπάρχουν εορταστικά μπαλόνια και θα γίνει ξενάγηση-παρουσίαση στον απλό κόσμο για τις εργασίες και τις αλλαγές που έγιναν (όσοι θέλουν θα βγάλουν φωτογραφίες), ενώ θα οργανωθεί από ποντιακό σύλλογο χορός με λύρες (ίσως γίνει και γλέντι στο «ΤΑΓΜΑ» πριν τη σέντρα).
Τέλος, οι φίλοι του Απόλλωνα δεν ξεχνούν τις ρίζες τους, τις οποίες τιμούν και είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους οπαδούς της… Τραμπζονσπόρ, ένεκα της κοινής καταγωγής τους από την Τραπεζούντα. Με φίλους από την τουρκική ομάδα έχει γίνει ήδη ανταλλαγή κασκόλ και θα υπάρξουν και αναμνηστικές φωτογραφίες εκατέρωθεν.
Τέσσερις επιστροφές
Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Αλέξη Αλεξίου καλείται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, μετά τις νίκες με Ζάκυνθο και Καβάλα, κλείνοντας το Σάββατο νικηφόρα τη χρονιά, εντός έδρας με τον Εθνικό Γαζώρου. Εκτός μάχης θα μείνει δεδομένα ο τιμωρημένος Λιόνης, με τους Αθανασιάδη και Κισκαμπάνη να γυρνούν από τιμωρία. Επίσης, σε φουλ ρυθμούς γυμνάζονται και οι Καθάριος και Τζανδάρης, αλλά προέρχονται από τραυματισμούς και δεν αποκλείεται να προφυλαχθούν.

Exit mobile version