Ένα φρούτο για όλα: καρκίνο, διαβήτη, μνήμη και χοληστερίνη

Μερικοί το έχουν χαρακτηρίσει και ως τον “βασιλιά των φρούτων”. Είναι σίγουρα από τα πιο γνωστά φρούτα στον κόσμο, αλλά είναι τροπικό και έτσι δεν συμπεριλαμβάνεται συχνά στην μεσογειακή διατροφή μας.

Ο λόγος γίνεται για το μάνγκο και τις μοναδικές του ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Δείτε ποιες είναι αυτές και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην αγορά, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μάνγκο!
Καταπολεμάει τον καρκίνο
Έρευνα από το Ινστιτούτο Obesity Research and Program Evaluation του πανεπιστημίου Texas A&M στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων σε ποσοστό 90%. Επίσης αποδείχτηκε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο εστίασαν την δράση τους επάνω στα καρκινικά κύτταρα. Τέλος ακόμα και η φλεγμονή έδειξε σημαντική μείωση τόσο στα καρκινικά, όσο και στα υγιή κύτταρα.
Κάνει καλό στα άτομα με διαβήτη
Το μάνγκο είναι χρήσιμο στη ρύθμιση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Περιέχει την ουσία mangiferin, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης στο σώμα και περιορίζει τα ένζυμα, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η πέψη των υδατανθράκων. Επίσης, οι πολυφαινόλες που περιέχει έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Το μάνγκο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και συνεπώς μπορεί να καταναλωθεί (με μέτρο) από άτομα με διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα: onmed.gr

Exit mobile version